Ana içeriğe atla

Sempozyumun İlk Gün Oturumları Sona Erdi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından 19-21 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Cumhuriyetin 100. Yılında Sosyal Bilimler: Süreklilik ve Dönüşüm Sempozyumu’nun açılış ve ilk gün oturumları ASBÜ Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun tüm oturumları ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Sempozyum açılış programında ASBÜ Rektör Yardımcısı ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşma yaptılar. Rektör Arıcan konuşmasında: "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Önemli bir eşikteyiz. Kadim bir medeniyetin temelleri üzerinde yeni bir toplum inşa edişimizin tarihi dönüm noktasındayız. Sempozyum, bu süreçte sosyal bilimlerin yaşadığı dönüşümü incelemek adına önemlidir." dedi. Sempozyum açılış programına çevrim içi katılan YÖK Başkanı Özvar da konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılı anısına sosyal bilimlerdeki değişimi inceleyen sempozyum programının önemine dikkat çekti.

Açış konuşmaları sonrasında sempozyumun ilk oturumu ASBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir oturum başkanlığında yürütüldü. TBMM İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu'nun çevrim içi konuşmasıyla katıldığı panel oturumunda Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sıddıka Dilek Yalçın Çelik ve Milli Savunma Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Özcan konuşma yaptılar. Sempozyumun ASBÜ Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çakır oturum başkanlığında yürütülen ikinci oturumunda Ufuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdulvahit Çakır, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Çakır ve Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hilal Erkazancı Durmuş konuşma yaptılar. Sempozyumun ASBÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Bilge’nin oturum başkanlığında yürütülen üçüncü oturumunda Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Çevik, Prof. Dr. Hayrünnisa Özdemir, Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan ve Aksaray Üniversitesi’nden Arş. Gör. Fatih Baş konuşma yaptılar. Sempozyumun ASBÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çevik oturum başkanlığında yürütülen dördüncü oturumunda üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Şebnem Akçapar, Prof. Dr. Sutay Yavuz ve Arş. Gör. Doğrucan Bayram, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuba Işınsu İsen Durmuş, Çağ Üniversitesi’nden Kübra Şahin konuşma yaptılar. Sempozyumun ilk günündeki beşinci ve son oturumu, ASBÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz’ın oturum başkanlığında yürütüldü. Sempozyumun son oturumunda Prof. Dr. Aliye Çınar, Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan, Doç. Dr. Mehmet Fatih Elmas ve Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Kılıç konuşma yaptılar.

Sempozyumun ilk günü, panel oturumları ardından sona erdi.  Sempozyumun açılış ve ilk gün oturumlarının kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Tarih

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.